Om

Jag heter Esmeralda Hasanic och bor i Stockholm. Jag är född i Bosnien och flyttade till Sverige när jag var 7 år på grund av kriget då. Jag inspireras av natur, mina barn och vardagslivet generellt. Jag har en positiv inställning till livet, är enormt tacksam över mitt liv, min familj och alla möjligheter som finns i livet.

Utbildningar och Kurser
2017 CSS-baserad webbdesign 7,5 hp (Umeå Universitet)
2014 Digital bildbehandling 7,5 hp (Jönköping Universitet)
2013 Fotografi – Visuell kommunikation 7,5 hp (Jönköping Universitet)
2005-2008 Sjuksköterskeprogrammet 180 hp (Karolinska Institutet)
2002-2005 Naturvetenskapsprogrammet (Kärrtorpsgymnasium)
1993-2002 Grundskolan (Stockholm)

Datakunskaper
HTML/CSS ✩✩✩✩✩
Adobe Photoshop ✩✩✩✩✩
Adobe Illustrator ✩✩✩
Adobe Dreamwaver ✩✩✩✩
ProCreate ✩✩✩✩
Microsoft Word, Excel och PowerPoint ✩✩✩✩✩
WordPress ✩✩✩✩✩
iMovie/MovieMaker ✩✩✩

Direkt efter gymnasiet utbildade jag mig till sjuksköterska för att där var det lätt att få jobb. Medan jag jobbade utvecklades det fram vem jag var och vad jag ville jobba med i livet; konst. Konsten har alltid funnits i mitt liv då jag alltid varit omringad av en kreativ familj. Min pappa är konstnär och författare, min mamma är kreativ sömmerska och författare, min morbror är också konstnär och författare och det var morfar också. Jag har alltid målat och ritat och kreativiteten har alltid funnits där i allt jag gjort och arbetat med.

Just nu jobbar jag på ett företag kring Sveriges e-hälsa, där jag kan kombinera min sjuksköterskekompetens och min kreativitet. Konsten gör jag på fritiden. Drömmen är att få arbeta med konst på heltid. Och man kan omsätta sina drömmar till planer har jag hört. 😉

Motto i livet:

Ack de tama fåglarna har en längtan… de vilda flyger.

Projekt
Nedan har jag listat några färdiga projekt.

2016 DIY babynest YouTube video

2015 Fotoutställning

Utställning av egna fotografier på Skärholmens bibliotek.

2013 ÖNH broschen

Tog fram idén kring ÖNH-broschen (Öron, näsa och hals) för sjuksköterskor och undersköterskor på ÖNH avdelningar, mottagningar och operation efter arbetade år inom specialiteten. Design i samarbete med kollegor och Svensk förening för Otorhinolaryngologi, Huvud- och Halskirurgi. 

ÖNH-broschen skall ses som uppskattning från kliniken till den personal som stannar och arbetar inom specialiteten under flera år och på så sätt bidrar med fördjupad erfarenhet, kunnighet och kompetens.

De olika broschernas utseende visar hur många år man arbetat inom specialiteten och kan därmed vara vägvisande för övrig personal, studenter och patienter på kliniken. Finns att beställa via Sporrong.

2013 Matlagningsvideo på YouTube

Webbsidor/Bloggar som jag äger
http://narjagblirstor.se
http://positivinspiration.se
http://esme.nu

Övrigt
Medlem i Skärholmens konstförening.