Om

Art by Esmeralda är en websida där man kan beskåda och köpa min konst.

Jag heter Esmeralda Hasanic och är född 1986 i Bosnien. Men större delen av mitt liv har jag bott i Stockholm, Sverige. Jag inspireras av natur, mina barn och vardagslivet generellt. Jag har en positiv inställning till livet, är enormt tacksam över mitt liv, min familj och alla möjligheter som finns i livet.

Detta land är verkligen möjligheternas land och jag ska berätta varför jag känner så: Direkt efter gymnasiet utbildade jag mig till sjuksköterska för att där var det lätt att få jobb. Medan jag jobbade utvecklades det fram vem jag var och vad jag ville jobba med i livet; konst. Konsten har alltid funnits i mitt liv då jag alltid varit omringad av en kreativ familj. Min pappa är konstnär och författare, min mamma är kreativ sömmerska och författare, min morbror är också konstnär och författare, det var morfar också m.m. Jag har alltid målat och ritat men inte varit helt koncentrerad på det eftersom jag tycker det finns så mycket kul och intressant annars. Men kreativiteten har alltid funnits där i allt jag gjort och arbetat med. Jag har sytt kläder och babypölar, inrett, videofilmat och redigerat, lärt mig koda webbsidor, gått kurser, tagit fram belöningsbroscher på jobbet m.m.

Och nu Art by Esmeralda. Även om många år passerat sedan gymnasiet så är det aldrig för sent att starta om på nytt. Att starta Art by Esmeralda där jag kan visa för världen vad jag kan och där folk kan köpa min konst är möjligheten, men att helt kunna försörja sig på det vore drömmen!

Annars så jobbar jag på ett företag kring Sveriges e-hälsa, där jag kan kombinera min sjuksköterskekompetens och min kreativitet. Konsten gör jag på fritiden. Men för stunden är jag hemma på heltid med en nyfödd.

Motto i livet:

Ack de tama fåglarna har en längtan… de vilda flyger.

Medlem i Skärholmens konstförening.